- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 250 |
Jáhly (v suchém stavu) | 200 |
Banán | 300 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Rozinky | 80 |
Mandle (nesolené) | 50 |
Čekankový sirup | 20 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 8318 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 292,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 121,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1386 kJ
Bílkoviny (g): 12.2, Tuky (g): 9.2, Sacharidy (g): 48.7, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 20.2, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Jáhly nejprve nasypeme do cedníku a spaříme vroucí vodou. Poté je uvaříme (v cca 750 ml vody) do kašovité konzistence a necháme zchladnout. Banány rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou, přidáme žloutky, jogurt, čekankový sirup a skořici a promícháme. Přidáme jáhly (pokud jsou moc tuhé, tak zředíme trochou mléka), rozinky a nasekané mandle. Směs promícháme a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs vlijeme do keramického pekáčku vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného tukem. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Tato zapečená kaše je skvělá na snídani, klidně i vychladlá, nebo si ji v menším množství můžeme dopřát i jako svačinku. Kaši lze doplnit i čerstvým ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
s předchozí vydatnou hovězí polévkou a ovocem jako dezert nebo na ozdobu.